Röka fisk

Inatt har B suttit ute och passat röken. Han har rökt laxfileér, 15 st tror jag. Jag satt ute från och till, till halv tre när det började ljusna vid horisonten. Det är en konstig dag idag, han ligger och sover än och klockan är snart halv två på em. 
Jag har suttit ute en stund i paviljongen och druckit kaffe och läst en bok som kanske är bra. Jag har inte kommit tillräckligt långt än för att kunna avgöra det. Vi får väl se hur det blir med det.
Jag gick en lite runda i trädgården och såg att krusbärsbusken hade små krusbär redan. Likaså svartvinbärsbusken hade små gröna kart och det är fortfarande maj. 
Potatisblasten har iallafall kommit upp ganska bra och det ska bli så himla gott med nypotatis till midsommar, som jag hoppas. Mandelpotatis blir det i år.
 

Ryggen

Jag tror jag har diskbråck. Jag ska kontakta läkaren på tisdag och se om jag därifrån kan få nån hjälp. Jag misströstar dock. Som pensionär kan man göra det när man är van vid att nonchaleras av vården. Nej, jag ska inte klaga. Jag ska njuta av det som trots allt är positivt, vilket är oerhört mycket. Jag kan se, jag kan höra, jag kan läsa, jag kan gå om än med svårighet ibland (det är där diskbråcket kommer in) Jag har mitt goda humör och min positivitet. Jag har människor som älskar mig och som jag älskar. Jag har inget behov av att alla ska göra det. 
Förutom att kroppen inte vill fungera som jag vill, så mår jag bra. 
Nu tror jag att jag ska fortsätta med städningen i köket. 😁
 

Värmen

Jag skriver väl lite om värmen jag också då, för den tycks vara på allas läppar numera. Det är så varmt. Såja, då ver det gjort. 
Idag håller jag på att städa lite i köket. Jag har slarvat med det på sistone så det är rätt stökigt. Jag funderar också på vad vi ska äta till middag idag. Tänkte grilla, men det är alldeles för varmt för det idag och när det börjar bli svalare så måste B och även jag sova/vila några timmar eftersom vi ska vara upp inatt och röka fisk. B brukar röka fisken på dagen annars. Men det är på tok för varmt för att göra det nu, så då får han göra det på natten. Det får inte vara varmare ute än inne i röken när han röker. Det kanske blir fläskpannkaka till middag, jag har ju fläsk i frysen. Jag kan göra potatis och löksoppa också som vi kan äta som förrätt. 
Här är en bild när både hägg, syren, äppelträd, tulpaner och påskliljor blommar. Och bilden är tagen 15 maj 2018.