Åldersmärke

Nu är det officiellt, nu kan jag inte värja mig längre. Jag har blivit gammal. Hur mycket jag försöker intala mig annat, så har jag svart på vitt.
Jag fick svar från hudmottagningen igår och visst var svaret en stor lättnad. Det var inte malignt melanom. Det var inget melanom överhuvudtaget. Det stod där som stora svarta bokstäver. DU HAR BLIVIT GAMMAL.
Kanske inte så iögonfallande, men för mig framstod det så. Det stod att det är åldersrelaterat. Alltså en kärringfläck. Jag får väl vara glad att jag inte fått den på hakan med ett skäggstrå på, utan på ryggen där den inte syns, där inte ens jag ser den.
Nu ska jag glömma den, låtsas att den inte finns och så ska jag återgå till min inbillning att jag inte alls är gammal, utan i mina bästa år.
Jag ska glädja mig åt att det snart är vår. Snart kan man sitta ute i trädgården och njuta. Man kan grilla igen, ja jag vet att många grillar året om, men inte vi. 
Snart ska vi njuta av ännu en underbar sommar och vara tacksam för att den där förhatliga stenen har ramlat ner från axlarna.
 
 

Kommentarer:

1 C. S:

Även om det är trist att få svart på vitt att man blivit gammal så kan jag tänka mig det känns som en lättnad att det inte var nåt elände med leverfläcken i alla fall!
Kramen ♥

2 Karin:

Jag håller med dig, att glöm och göm fläcken, och var glad att den inte sitter på näsan!
Många Kramar!
Karin

Kommentera här: