Läkartid

Jahapp, nu har dom ringt och jag fick tid på torsdag 23/2 kl 13:30 då dom ska titta på min leverfläck (dom hinner inte ta bort den då, sa hon) (hugaligen, ska dom ta bort den?) Sen ska dom nog starta en utredning om jag har Sjögrens syndrom, på grund av torra ögonen då och det är ju bra, för då kanske jag kan få riktig hjälp med mina besvär. 
Lite bättre känns det väl. Hon frågade om födelsemärket var jämt i kanterna och det är det väl tycker jag och det ska visst va bra. Håller tummarna.
 
 

Nervös

Ja, nu sitter jag här och är lite rädd.
Jag har ju tänkt ringa och få en tid hos läkaren för att kolla om jag har nån inflammation eller nåt i ögonen. Igårkväll bad jag Bosse klia mig på ryggen och då såg han en födelsemärke som är ca 1 cm långt och 1/2 cm brett. Det verkar kommit dit ganska snabbt och det ser inte bra ut.
 
Idag har jag ringt vårdcentralen och har fått en telefontid till 20 över 11 och man kan väl säga att jag är RÄDD.
Det här tar psykiskt mer än när jag fick hjärtinfarkten för då hann jag knappt reagera. 
Man är så kaxig och tänker att Nej, jag är inte rädd för att dö, men herregud, jag vill inte dö och absolut inte i cancer. 
Jag skickade iväg Bosse för några veckor sen för att kolla en leverfläck han har på kinden som hade vuxit en aning, men det var bara en sk gubbafläck sa dom, tack och lov. Och så har jag själv den här växande på ryggen, där jag inte själv kan varken se eller känna den. Det lär väl ta ett bra tag innan jag får svar på vad det är. 
Telefontid om en och en halv timme, sen skickar dom väl remiss till hud i Västerås och det lär väl ta några veckor/månader. Eller också är det en helt godartad leverfläck som dom vackert kallar kärringfläck.
 
 

Energi

 
Jag har lite funderingar kring det här med energi.
Är det kopplat till inbillning, kan man med rena vilja få mer energi och ork.
Jag har sjögrens syndrom, sviter efter mångårig borelia, sviter efter en hjärtinfarkt och dessutom en lätt hjärtsvikt och jag har fibromyalgi och artros i nacke, ländrygg och svank. Verkar även ha början på artros i axlar och höfter.
Jag går hemma hela dagarna, bor på landet så jag går inte ut så mycket heller på vintern tyvärr. 
Jag har en massa hobbys, men jag gör inget av det. För jag orkar inte. Det är iallafall vad jag känner. Jag orkar inte. Eller är det ren lathet att jag inte gör något på dagarna. 
När Bosse kommer hem från arbetet så kan jag berätta vad jag har gjort på dagen i samma andetag som jag säger att jag inte har gjort nånting. Och han fattar inte vad katten jag menar med att jag inte har gjort nåt. Han menar att jag har gjort massor. 
Så jag funderar över hur en människa är funtad egentligen. 
 
Nu har jag tigit en paus i skrivandet och kokat blåbärskräm och vikit lakan som hängde på tork.
 
Kanske är det så att det jag fick göra på kvällen efter jobbet förut det har jag hela dan på mig att göra, så det känns som jag inte gör någonting.
Men tröttheten och mattheten då? Vart kommer den ifrån? 
Jag får nog fortsätta fundera på det här.......gääässpp