Vävstol

Jag ska börja väva igen. Nu får jag äntligen plats med vävstolen i garaget, efter alla dessa år. Jag har provat ha den häruppe i lägenheten några gånger, men det har blivit för trångt, så det har inte funkat. Men nuså har vi röjt i garaget äntligen och kasta en massa skrot. Huset vi bor i är på två våningar och vi har lägenheten på andra våningen och på den nedre är det ett stort dubbelgarage, en före detta tvättstuga som nu ska bli ett badrum med tvättmöjligheter och ett pannrum. Vi har eldat med olja för många år sen men har numera bergvärme. Pannan får står kvar om det skulle behövas nån gång. Den går att elda med ved också. Det här huset har varit en fiskeodlingsanstalt. Det står över ytterdörren: Västmanlands Hushållningssällskaps Fiskeodlingsanstalt. Men det var på 30-talet och är nedlagt sen länge. Tillbaka till vävningen. Just nu har jag riggat upp för förskedning i köket. Det blir mattor den här gången. Det är tur jag har sparat alla mina mattrasor sen 20 år tillbaka. Det har tillkommit en hel del nystan med åren också. Jag riktigt längtar till allt är klart och jag får sätta igång. Men först ska det till riktigt lyse därnere, så jag ser vad jag gör, sen måste min arm läka och så ska jag ju bli klar med allt förarbete.
Så det är en del kvar att göra.

Kommentarer:

1 Korpunge:

Men så roligt! Då får jag hoppas att vi får se en färdig sedan :)
Här hände det något skumt med mattan som momma hade vävt en gång i tiden. Vet inte om det är för att den hängt oanvänd så länge på vinden i varm och kallt om vart annat så det var därför men jag kan säga att det var en jäkla tur att det inte blev stopp i tvättmaskinen för det var precis som om hela mattan var på väg att vittra sönder. Gissa om jag blev ledsen! jag fick slänga hela mattan :(
Kramen

2 Karin:

Att väva är säkert fantastiskt. Har aldrig provat på, mer än i bandvävstol, och det blev strumpeband till folkdräktens strumpor. Jag har faktiskt också vävt flamskt, men det var på 70-talet så det hade jag glömt!
Kramar Karin

Kommentera här: