September

Nu är hösten på intågande (Jag bara måste skriva det, så alla vet =) ) Jag har mått ganska bra på senaste tiden förutom min tennisarm då. Har inte kännt nån fibrotrötthet på jättelänge och kände mig ganska kaxig. Senaste dagarna har jag dock kännt nåt, har blivit tröttare och tröttare och idag kulminerade det. Har akut fått gå och lägga mig tre gånger idag. En gång direkt efter frukost, sen efter lunch och en gång i em. Jag gjorde rotmos och fläskkorv till lunch och måste nog tillstå att det är godare med riktigt rimmad fläsklägg, fast senaste åren har fläskläggen varit så fisigt rimmad så den har knappt smakat nåt. Jag antar att det är den här hälostrenden inom matindustrin. Fast dom behöver ju inte ha den för fläskläggen. Igår gjorde jag en sockerkaka och idag tänkte jag göra en äppelsmulpaj. Jag plockade iallafall in en korg med våra godaste vinteräpplen. Får se om jag orkar göra nån paj. Har tagit fram 100 g smör i rumstemperatur och sen är det ju inte så himla mycket att göra. Jag har även lust att göra lite äppelmos och sen frysa in några påsar med klyftade äpplen. Vi har två sorters vinteräpplen, dom är goda bägge sorterna men den ena är snäppet godare.
 
Dom ser inte speciellt aptitliga ut, men jag kan garantera att dom är supergoda. Och saftiga. Jag har kommit lite längre på min vävstol
 
Jag håller på med uppbindningen och sen blir det nederbindningen. Jag har hittat en jättebra sida på nätet där någon snäll människa har lagt upp filmer hur man gör på bästa sätt. Det är ju 20 år sen jag satte upp en väv ordentligt så mycket har jag glömt.
Jag tog ner laptopen i garaget där jag har vävstolen så jag kunde se filmerna där, men hade stora problem med den. Laptopen alltså. Har fått till det nu så jag kan ta ner den igen och fortsätta med väven. Jag vill ju komma igång nångång.
Den här tröttheten hindrar mig också, men jag hoppas skovet snart går över.
 

Kommentarer:

1 Karin:

Hoppas att din trötthet snart ger vika. Jag hade aldrig klarat att sätta upp väv! Gud, vad många trådar det är till höger eller vänster, eller upp och ner som du skriver!
Hoppas att pajen var god!
Kramar Karin

2 Korpunge:

Samma eländiga trötthet här med en skum kropp som inte vill vara snäll. Hoppas den släpper så det blir mer fart på oss ;)
Jättekul att du fått upp trådarna i väven. Ska bli skoj att se vad som vävs fram sen. Önskar att jag själv kunde det där och grämer mig att jag inte unnade mig tid och lät momma lära mig.
Ha en fin kommande vecka ♥ Själv ska jag nog köpa mig en fläsklägg.. blev så himla sugen nu
Kramen

Kommentera här: