September

Nu är hösten på intågande (Jag bara måste skriva det, så alla vet =) ) Jag har mått ganska bra på senaste tiden förutom min tennisarm då. Har inte kännt nån fibrotrötthet på jättelänge och kände mig ganska kaxig. Senaste dagarna har jag dock kännt nåt, har blivit tröttare och tröttare och idag kulminerade det. Har akut fått gå och lägga mig tre gånger idag. En gång direkt efter frukost, sen efter lunch och en gång i em. Jag gjorde rotmos och fläskkorv till lunch och måste nog tillstå att det är godare med riktigt rimmad fläsklägg, fast senaste åren har fläskläggen varit så fisigt rimmad så den har knappt smakat nåt. Jag antar att det är den här hälostrenden inom matindustrin. Fast dom behöver ju inte ha den för fläskläggen. Igår gjorde jag en sockerkaka och idag tänkte jag göra en äppelsmulpaj. Jag plockade iallafall in en korg med våra godaste vinteräpplen. Får se om jag orkar göra nån paj. Har tagit fram 100 g smör i rumstemperatur och sen är det ju inte så himla mycket att göra. Jag har även lust att göra lite äppelmos och sen frysa in några påsar med klyftade äpplen. Vi har två sorters vinteräpplen, dom är goda bägge sorterna men den ena är snäppet godare.
 
Dom ser inte speciellt aptitliga ut, men jag kan garantera att dom är supergoda. Och saftiga. Jag har kommit lite längre på min vävstol
 
Jag håller på med uppbindningen och sen blir det nederbindningen. Jag har hittat en jättebra sida på nätet där någon snäll människa har lagt upp filmer hur man gör på bästa sätt. Det är ju 20 år sen jag satte upp en väv ordentligt så mycket har jag glömt.
Jag tog ner laptopen i garaget där jag har vävstolen så jag kunde se filmerna där, men hade stora problem med den. Laptopen alltså. Har fått till det nu så jag kan ta ner den igen och fortsätta med väven. Jag vill ju komma igång nångång.
Den här tröttheten hindrar mig också, men jag hoppas skovet snart går över.
 

Vävstol

Jag ska börja väva igen. Nu får jag äntligen plats med vävstolen i garaget, efter alla dessa år. Jag har provat ha den häruppe i lägenheten några gånger, men det har blivit för trångt, så det har inte funkat. Men nuså har vi röjt i garaget äntligen och kasta en massa skrot. Huset vi bor i är på två våningar och vi har lägenheten på andra våningen och på den nedre är det ett stort dubbelgarage, en före detta tvättstuga som nu ska bli ett badrum med tvättmöjligheter och ett pannrum. Vi har eldat med olja för många år sen men har numera bergvärme. Pannan får står kvar om det skulle behövas nån gång. Den går att elda med ved också. Det här huset har varit en fiskeodlingsanstalt. Det står över ytterdörren: Västmanlands Hushållningssällskaps Fiskeodlingsanstalt. Men det var på 30-talet och är nedlagt sen länge. Tillbaka till vävningen. Just nu har jag riggat upp för förskedning i köket. Det blir mattor den här gången. Det är tur jag har sparat alla mina mattrasor sen 20 år tillbaka. Det har tillkommit en hel del nystan med åren också. Jag riktigt längtar till allt är klart och jag får sätta igång. Men först ska det till riktigt lyse därnere, så jag ser vad jag gör, sen måste min arm läka och så ska jag ju bli klar med allt förarbete.
Så det är en del kvar att göra.