Julmarknad och kakbak

Japp, nu sitter jag här och väntar på maken så vi kan åka in på julmarknaden. Två julmarknader för att vara exakt, men han har grejer att göra först. Förbereda för jobb i kommande badrum. Typ, gräva lera och sånt. Och jag är så ivrig att komma iväg.
Idag blir det inga second hand butiker, det hinner vi inte. Utan julmarknader, äta ute och handla på Maxi.
Klockan är kvart över 11 och jag vill iväg, känner mig stressad. Ena marknade håller på till tre och den andra som håller till ute vet jag inte hur länge den håller på.
Såhär blev mina kakor igår, bondkakor och kolakakor:
Glömde ta bilder på vörtbrödet och nu ligger det i frysboxen.
 
Lite längre fram ska jag göra sandkakor också, det gör jag varje jul. Jag brukar göra nötkakor också, men dom skippar jag nu. Maken har så roligt åt mig för jag pillar bort nötterna som jag tryckt fast och han kan inte förstå varför jag envisas med att trycka dit dom. För att dom blir snyggare såklart. Ett år tryckte jag inte dig några och då såg dom då förbenat trista ut så man ville inte äta dom nästan. 
 
Vi har köpt skinka och revbensspjäll, dom ligger i frysen. Idag ska jag köpa vitkål som ska bli brunkål, ett k köttfärs som jag ska mala om så den blir smidigare att rulla köttbullar med. Det blir varken knäck eller ischoklad. Skumtomtar kan man köpa fast lägga undan påsarna till jul. Här blir ingen jul förrän det är jul. 
Adventsstakarna ska jag sätta fram imorgon och adventsstjärnan, men inget mer. Mat gör jag iordning lite närmare jul och fryser det som går bra att frysa. Men resten händer dagen före julafton. Ja, inte städningen förstås, den får bli när orken finns.
Jag har köpt en Amaryllis med tre stänglar, det är bara det att när den slagit ut så får vi ta ner den i garaget, för jag börjar nysa som ett tok, tyvärr. Och det är likadant med hyacinter, men jag ska trotsa det också och ha dom häruppe tills jag inte klarar det längre. Det är på äldre dar jag blivit så himla allergisk mot det ena och det andra. Ett tag kan jag hantera det med medeciner. 

Kommentarer:

1 Karin:

Hoppas att julmarknaderna var till belåtenhet! Imorgon åker vi på julresa till Köpenhamn! KUL!
Adventskram!

2 Korpunge:

Men så trist att inte kunna njuta av blommorna. Hoppas du fann något roligt på julmarknaden. Här har dom haft på Jamtli men jag besökte den aldrig
Kramen

Kommentera här: