Att bestämma sig

Det gäller att bestämma sig vad man ska göra av resten av sitt liv. Sitta på rumpan och låta tiden gå, eller aktivera sig med det man är intresserad av. Tja, det låter ju ganska självklart egentligen, men är inte lika lätt i praktiken. 
Jag gillar att knyppla, sticka, läsa böcker, laga mat, baka, pyssla. Men jag gillar också att sitta vid datorn, slå ner rumpan i soffan och slå på TV-n. Jag antar att det är ett sätt att fly verkligheten som ju kan va ganska jobbig ibland. 
Ibland känner jag mig såhär på dagarna. Jag är inte lika aktiv som jag var förr. 
 
Det är konstigt, jag går och sätter mig vid datorn och ska uppdatera min blogg, tycker att jag har en massa intressant att skriva om, men i slutändan blir det bara en gnällblogg. Är det så det är att bli sjukpensionär?
 
Idag har jag satt på potatis och morötter. Har en köttbit jag ska steka också. Det är min lunch. Jag satte mig en stund och försökte få ordning på knypplingen, men tankarna for iväg. Man måste va koncentrerad när man ska fixa fel i knypplingen. Jag var på kurs igårkväll och då upptäckte vi att jag hade ett fel, så jag fick gå tillbaka ganska långt och så var det sista kurskvällen igår, för gott alltså. Så jag får försöka klura ut själv hur jag ska få det rätt. 
Såhär ska den se ut när den är klart, och så här ser den ut nu, fast jag har kommit lite längre.
Jag hade kommit ganska mycket längre innan jag fick ta upp en massa. Så kan det gå.
 
 
 

Gå gå gå

Det börjar bli fart på oss. Tredje dan i följd vi promenerar och en aning längre för var dag. Jag har enligt appen blivit en Träskotraskare och bara det är ju kul.
 
Jag använder njurbälte för att ryggen ska hålla ihop också och det funkar fint. Och inte ramlar jag ihop när vi kommer hem heller. 
Det är så himla skönt att det börjar bli vår, jag tog några bilder på vägen.
Några små krokusar tittar upp.
Så även en liten snödroppe som knappt syns på fotot.
Några hönor och en tupp såklart som går fritt.
En dagfjäril eller vad den heter.
 
Det händer mycket när man är ute och promenerar och har alla sinnen på helspänn. Maken blir förundrad över att jag ser så mycket. Jag såg även en liten svart tusenfoting men den var så liten att den inte gjort sig bra på kort. Har ingen zoom på iPhonen. Igår såg jag en liten liten svart skalbagge på vägen.
 
När vi kom hem så drack vi kaffe och åt en mandeltårtebit. Såklart spelade vi lite yatzy också.
 
 
 
 
 

På promenad

Påskafton och våren är på väg.
 
Den här ån ligger i anslutning till vår tomt, så där stod jag och tog kortet innan vi gick ut på vår promenad.
 
Den här appen använder jag när jag är ute och promenerar. Då skänker jag en krona per km till hjärtfonden och det passar ju bra. Bilden är även en länk till appen.
 
Nu har jag lammsteken i ugnen, den ska stå där 1,5 timme. Jag kom igång sent med den så jag är redan hungrig. Det är Paolo Robertos recept, så det ska bli intressant. Det låter gott iallafall, hoppas det smakar lika gott.