Borelia igen

Jaha, så var det dags igen med Borelia. Upptäckte fulingen när jag duschade. Den satt på vaden och då jag gnuggade mig med en duschsvamp med ena sidan hårdare så gjorde det ganska ont. 
Jag bad maken ta bort den, men han fick inte bort hela. Det gjorde ont ska jag tala om när han var där och grävde med pincetten. Nåja, jag läste på nätet att efter några dagar blir det inflamerat och då kryper resterna ut. Ja, nog blev det inflammerat alltid, men inte kröp det ut några rester. 
En natt knappt en vecka efter fick jag använda bedövningssalva två gånger för det kliade så in i helskotta.
Jag ringde distriktsköterskan på morron och fick komma trekvart efter på öppna mottagningen. Hon var också där och grävde, jag tror faktiskt hon skar upp lite också. Hon fick inte heller ut allt, men nästan. Sen fick jag träffa doktorn och fick penicillin. Tyvärr hade infektionen hunnit ut i kroppen. Jag antar att jag var extra känslig efter förra infektionen som jag gått med i flera år.
Idag är tredje dagen jag äter penicillin och jag hoppas att det snart blir bättre.
Maken sa igår att jag gick dubbelt så fort när vi var och handlade och det var ett gott tecken. 
 
En bra sak med min nya läkare (Det var första gången jag var på den vårdcentralen, trots att jag bytte för ett år sen) var att han upptäckte min svullna anklar och frågade om jag åt blodtrycksmedecin och isåfall vilken. 
Jag äter två sorter och den ena sa han att jag skulle prova sluta med en vecka för den hade biverningen svullna anklar. Även att man går upp i vikt och det har jag ju också gjort.
Det är andra dagen idag som jag inte tar den tabletten och det ska bli intressant och se om mina ben blir smala och fina igen som han sa. Kanske magen blir mindre också =)
 
Idag ska vi nog ut med båten en stund och puttra på Hedströmmen. Kanske meta upp en aborre om vi har tur.
 

Kommentarer:

1 Korpunge:

Fy tusiken för dessa hemska fästingar :(
Hoppas du nu blev bra så borrelian går tillbaka!
Kramen

Kommentera här: