Borelia igen

Jaha, så var det dags igen med Borelia. Upptäckte fulingen när jag duschade. Den satt på vaden och då jag gnuggade mig med en duschsvamp med ena sidan hårdare så gjorde det ganska ont. 
Jag bad maken ta bort den, men han fick inte bort hela. Det gjorde ont ska jag tala om när han var där och grävde med pincetten. Nåja, jag läste på nätet att efter några dagar blir det inflamerat och då kryper resterna ut. Ja, nog blev det inflammerat alltid, men inte kröp det ut några rester. 
En natt knappt en vecka efter fick jag använda bedövningssalva två gånger för det kliade så in i helskotta.
Jag ringde distriktsköterskan på morron och fick komma trekvart efter på öppna mottagningen. Hon var också där och grävde, jag tror faktiskt hon skar upp lite också. Hon fick inte heller ut allt, men nästan. Sen fick jag träffa doktorn och fick penicillin. Tyvärr hade infektionen hunnit ut i kroppen. Jag antar att jag var extra känslig efter förra infektionen som jag gått med i flera år.
Idag är tredje dagen jag äter penicillin och jag hoppas att det snart blir bättre.
Maken sa igår att jag gick dubbelt så fort när vi var och handlade och det var ett gott tecken. 
 
En bra sak med min nya läkare (Det var första gången jag var på den vårdcentralen, trots att jag bytte för ett år sen) var att han upptäckte min svullna anklar och frågade om jag åt blodtrycksmedecin och isåfall vilken. 
Jag äter två sorter och den ena sa han att jag skulle prova sluta med en vecka för den hade biverningen svullna anklar. Även att man går upp i vikt och det har jag ju också gjort.
Det är andra dagen idag som jag inte tar den tabletten och det ska bli intressant och se om mina ben blir smala och fina igen som han sa. Kanske magen blir mindre också =)
 
Idag ska vi nog ut med båten en stund och puttra på Hedströmmen. Kanske meta upp en aborre om vi har tur.
 

Pensionär

Jaha, så har man fyllt 65 och blivit pensionär. Det känns ju sådär. Dagen i sig var helt fantastisk. Den började med att jag åkte och klippte mig kl 9 på fm. Det behövde verkligen för jag har inte idas göra det förut. Jag har sånt där hår som kallas babyhår. Det är tunnd och tungt så när det blir lite längd på det så hänger det platt och stripigt. 
Jag måste använd lockborste och spray. Men så blir det fett på två dagar och då ser det inge kul ut alls. 
Men nu är jag kort hårig, tack och lov. 
Jag fortsatte förmddagen med att åka och träna en stund, kanske inte var det allra bästa beslutet så jag tränat tre dagar den veckan så jag hade lite träningsvärk. 
Efter det åkte jag på stan och satte in lite pengar på banken som jag fått på posten. Den var nån slags pensionspengar från nåt pensionsbolag. Engångsbelopp tyvärr. 
Jag gick och köpte mig ett par jeans och tänkte köpa nån slags top, men dom hade inte i min storlek och det var skitjobbigt att prova i den värmen, så jag gav upp om den.
Väl hemma vilade jag benen en stund, sen lagade jag lunch. Blodpudding och bacon. Precis när det var klart ringde mina söner, ett parsamtal, och talade om att det låg ett paket och väntade på mig vid vårt utlämningsställe. Vi pratade en bra stund och sen var maten kall och jag åkte och hämtade paketet. Vilket visade sig vara en dataskärm, 24 tum. WOW. En jättefin present. Gulliga söner jag har va =) . 
När jag åkte iväg hämtade jag även posten och där låg ännu en pensionsutbetalning från Folksams pension. Så jag åkte till banken med den också. 
När jag kom hem så öppnade jag ju förstås paketet och blev jätteglad. Pratade med pojkarna min och tackade. Men jag kopplade inte in skärmen den dagen för jag fick veta att jag skulle ha en HDMI-kabel som var bättre än den som var med. 
Sen ringde telefon igen och det var svärmor som grattade både mig och oss båda, för vi firade även 15-årig bröllopsdag. 
Sen var det eftermiddag och då ville jag inte äta så jag blev mätt för vi skulle ut på restaurang på kvällen för att fira, så det blev ingen blodpudding och bacon. Jag tog en banan och det fick räcka.
När maken kom hem så grattade han mig med ett jättevackert halssmycke.
Senare på kvällen var vi som sagt ut och åt en underbart god middag, en trerätters och jag tog ett glas av husets röda. Maken kunde inte då han körde