Pizzadag

Egentligen ska jag börja ett hälsosammare liv, äta bättre, motionera och gå ner lite i vikt. Jag mår inte bra av att väga nästan 20 kg mer än jag gjorde för fem år sen. Har man alltid varit underviktig så är det en stor omställning.
Jag kunde aldrig köpa damstorlekar på byxor, det blev centilong. Enda gångerna jag behövde BH var när jag väntade barn och ammade, sen var det ingen mening. Jag var mager helt enkelt. Och nu är jag mullig. Är 161 cm lång, eller kort om man så vill och väger 69,5 kg. Jag har 26,6 i BMI och det är övervikt. 
Igår var vi och handlade nyttiga ingredienser. Jag har dragit ut recept för mån-fred som är lågkalorihaltiga eller vad det heter. Hittade en massa gott på arla.se. 
MEN idag ska vi äta köpepizza. Jag går efter en omvänd 5:2 diet. Nyttigt i fem dagar och gottigott i två dagar.
Har börjat med lite gymnastik också och det känns i leder och muskler. Jag har ju inte precis varit överrörlig i vinter. 
 
Det här är inte köpepizza utan en som jag brukar göra själv när andan faller på, men vill ju lägga upp en bild ändå.
 

Berit

Idag ska vi iväg och hämta askan efter vår katt, Berit. Vi fick ta bort henne för drygt två veckor sen. Hon blev sjuk, troligtvis nåt med sköldkörteln, vilket kan hända med katter som är till åren kommna. hon var dessutom nästan 17 år, men ändå som en kattunge innan hon blev sjuk. Senast i somras hoppade hon efter lågtflygande insekter. 
Det var både jobbigt och en lättnad att se när hon somnade in. Jobbigt eftersom hon var ju min lilla snuttegumma som jag haft i nästan 17 år, en lättnad då hon fick sluta lida, för led gjorde hon. 
Hon var en jägare ut i klospetsarna. Det syns på den här bilden.
Akta er för mig, nu kommer jag och tar er.
Berit i gröngräset
En envis gammal dam med väldigt stor integritet. Hon tyckte inte om att man tog upp henne och kelade. Hon ville bestämma själv. Och inte klappa för mycket, då blev hon förbannat och grabbade tag och bet. Vissa säger att det är kärleksbett, men det vette katten. Det gjorde ont, så jag lät henne va. Hon fick komma när hon kände för det. Hon kom alltid och strök sig mot benen när man satt nånstans, hela tiden. Lite irriterande när det blev för mycket. Speciellt när man satt ute om sommaren och hon kunde bära på några fästingar som hoppade över till mig. 
En vacker dam som vet hur man poserar.
 
 
 

Ja, det var ju skönt

Idag har jag varit på hjärtkontroll och alla prover var bra. Härligt. Och snart är det vår. Solen skiner och det är plusgrader ute. Det börjar bli ljusare på eftermiddagarna. Livsandarna börjar vakna. Idag fick vi nya bank-id korten så man kan ju säga att det går fort ibland. Nu måste vi bara in på banken med dom gamla så dom kan avföra dom från systemet. Jag tänkte göra svampstuvningsfylld autergin idag, men är för mätt för det tror jag. Kanske lite senare. Fast jag åt inte så himla mycket till lunch.
En positiv sak till som hände på hjärtkontrollen. Sköterska kollade midjemåttet (har ingen aning om varför, det har väl inte med hjärtat att göra, eller?) Det har blivit lite mindre sen november och det är ju bra. Två cm mindre. Det lönar sig att börja äta mer nyttig mat. Kanske dags att göra en veckosallad igen.