Julstök?

Nu är jag lätt frustrerad. Det är nu,när man ska julstöka som man märker vilket dåligt skick man är i.
Jag har bakat några småkakor och två vörtbröd och så har jag satt igång en brunkålskok. Det är allt. Men det har tagit en hel vecka. Jag är inte duktig, jag är inte flitig.
Jag gjorde iordning en köttbullssats igår som vi skulle ha till idag. I förmiddags åt vi frukost (vi har sovmorgon på söndagar) Efter frukost var jag helt slut. Satt vid datorn en liten stund och sen var jag tvungen att lägga mig och vila. När jag steg upp igen så satt jag en stund vid datorn innan det var dags att börja med lunchen. Köttbullar och potatis. Det tog en stund för det var en ganska stor sats köttbullar. Efter maten var det dags att gå och vila igen. Nu har jag varit och plockat undan efter maten och nu är klockan halv fem. Hela dagen har gått och jag har inte orkat göra någonting, mer än lunchen då. Har haft ont i huvudet också idag.
Såhär är det att ha fibromyalgi. Ena dagen funkar det och andra inte. Det är ingen mening med att planera att imorgon ska jag göra det och det och det, för det kan lika gärna bli sängen mesta delen av dagen. 
Jag brukar aldrig börja julstöka förrän i mitten av december, men iår har jag redan börjat. Åtminstonde att planera maten och bakat och sånt. Städningen får det väl bli som det blir med, men jag har ju aldrig varit nån städtok förut, ja mer än till jul då fast jag har inga problem med att låta bli. 
Förr när barnen var små städade jag hela huset från golv till tak, varenda grej blöttorkades, målningen överallt. Det sista jag gjorde innan jag gick och la mig natten före julafton var att tvätta golvet i köket efter mig in i sovrummet vid halv tre - tre tiden på morron. Sen var det julafton med stort J, precis om i Disney. 
Han som jag lever med nu gillar inte julen speciellt mycket så han har inte så stora krav när det gäller den biten. Numera är det jag som får tjata om att julpynta, och julgran vill jag ju ha, lite tomtar och ljus också. Och så maten förstås, men inte lika mycket som förr. 
 
En sak har jag glömt.
Jag har en pepparkaksdeg i kylskåpet sen en vecka tillbaka. Endera dagen ska jag baka ut den.
 
 
 

Kommentera här: