Jul 2016

Det blev jul iår också. Men utan snö och kallt är det inte heller speciellt. Faktiskt plusgrader.
Iår var vi ute och plockade en gran i skogen. Det var ett äventyr i sig och vacker är den också. Åtminstonde tycker vi det.
 
Bred och fin, tog upp nästan halva vardagsrummet. Vi fick ta bort nedersta grenarna och kapa stammen, annars hade den blivit för brad. Jag hade önskat jag haft några smällkarameller också och hängt upp, det hade blivit vackert. 
Vi tittade på Kalle Anka, Karl Bertils julafton och Kan du vissla Johanna. Och så några fler program. 
Idag, Juldagen tänkte jag sätta på TV-n, trodde det skulle va nåt bra program, men det är bara repriser och skit, hela dan. 
Strax ska vi äta mandelpotatis, revbensspjäll och lite julmat. Det blev hemkokt risgrynsgröt till frukost.
 

Gnällinlägg

 
För några helger sen så var det julmarknad här och då visade sig den här skönheten upp sig. Hel regnbåge. Det var vackert.
Vi köpte inget på marknaden, inte den här gången. Jo, en korv med bröd köpte vi var och en saffransmjukkaka. 
Jag bakade ju lussebullar igår och dom blev jättegoda. Jag blandade ut saffranet med en tsk whiskey, fast inte för att jag vet om det gjorde nån skillnad. Jag har börjat knåda mina degar för hand för jag tycker dom blir smidigare då, men nacken tar stryk. Så ock nu. Hade svårt att somna inatt för ont i huvudet och nacken och idag klarar jag inte av att göra nånting. Jag sov nästan hela förmiddagen och nu känner jag mig helt slut. 
Nu vill jag ju ha städat och fixat till jul, men det vette katten om jag orkar det. Den här fibromyalgin tar liksom musten ur en.
Jag inbillar mig att om jag försöker rycka upp mig och göra saker ändå, men det får jag visst ångra med besked dagarna efter. Jag har så himla svårt att acceptera att kroppen inte vill. 
 

Snart är det dags

 
 
Såhär ser det ut hemma hos oss, inte särskilt inbjudande att ta med boken och sätta sig ute. Men visst är det vackert. Hoppas det ligger kvar till jul, sen får det gärna försvinna.
 
Jaha, nu är det dags för lussebullarna. Har degen på jäsning.
 

Än är det ingen saffran i, degen ska jäsa först och sen ska jag arbeta in saffransdegen. Från ett recept ur en av de nyare "sju sorters kakor" boken. Det ska visst vara mormors eller farmors saffransbröd enligt receptet.
Sen är det bara Ökensandkakorna kvar av julbaket. 
Nästa vecka ska vi iväg till Eskilstuna och handla lite i fiskavdelningen på Coop. Då blir det sillar och lite såser till laxen och sånt. Ska handla lite leverpastej och sylta och sånt också, smågodis till jul. Alltså inte godis godis utan mat-godis. 
 
Nu i veckan ska jag se om jag hittar nån liten färdig pyntad gran för jag har liksom inte lust att ta ner den stora från vinden iår. Det är ju bara vi två och varför ska man böka så mycket när den ändå ska ner efter några veckor. Vi åker kanske till elman och ser om dom har en lagom gran.
Hejhopp