Fortsättning på min dumhet och upplösning

Jaha, det blev en fortsättning. Jag ringde inte till Hallå för jag hittade inget telefonnummer, men jag skrev mail dit och förklarade precis vad som hänt. Och jag gjorde en anmälan till Konsumentombudsmannen. Kollade om dom fått in några andra anmälningar på Mobilizera i Köping. Bara i juli iår har dom fått in 26 anälningarg. Jag har fått svar från KO att dom tagit emot min anmälan. Fick även svar från Hallå att hon skulle kontakt sin chef så skulle han höra av sig till mig. Så ringde en kille från Mobilizera i Köping och presenterade sig, men jag hörde inte namnet och brydde mig inte heller. Han gav mig ett erbjudande på en helt ny platta som kostade ca 3900 alltså ca 800 kr mindre än vad Hallåabbonemanget var. Jag blev helt trött och sa att jag skulle fundera på det, men tänkte banne mig inte ta det erbjudandet. Så skrev jag till Hallå igen och frågade när chefen skulle höra av sig, hon svarade att han sagt att han hört av sig till mig. Jag förstod då att han som ringt var chefen för Hallå här i Köping, så jag tog bilen och åkte in. Jag försökte verkligen prata med honom, sa att det är inte rimligt att jag skulle måsta betala 199 kr i månaden i 24 månader för nåt jag inte kunde använda. Han sa "bla bla bla bla bla bla bla bla bla" och jag blev bara så trött så jag gick med på att ta den där plattan och betala 4776 kr kontant bara jag blev av med skiten. Där rök det mesta av mina sparpengar. Och plattan säljs inte vanligtvis här i Sverige och det finns ingen support till den eller svensk manual. Det går heller inte att få tag i nåt fodral till den. Googlar man på namnet så är det bara grekiska sidor som kommer upp, så plattan har leget här och ginat mig i ansiktet varje gång jag sett på den. Nu, några veckor senare var min yngsta son med familj här på väg hem från Japan. Han hade fått reda på mitt dilemma från min mellersta son som jag berättat för. Han ville ha reda på allt, tog kopior på mina kvitton och utskrifter och skickade hem med sin mail. Igår fixade han allt. Ringde till företaget som hade dom där plattorna och fick reda på det jag skrev härovan. Han kollade hit och han kollade dit och ringde sen till "chefen för Hallå" på Mobilizera här i Köping. Dom pratade i 40 minuter och min son åt upp honom till frukost. Alla argument den här chefen hade rann ut i havet, det fanns inget han sa som inte min son kunde motbevisa, så till slut kunde jag åka dit, lämna tillbaka plattan och få mina pengar tillbaka. Det går inte att beskriva min lättnad. Jag är nästan gråtfärdig.

Dum utnyttjad gammal pensionär

Såhär känns det som att nån står och gör mot mig nu. Hur dj-la dum får man bli. Har alltid försök hålla mig ifrån oeriösa försäljare. Förr stod killar på stan eller utanför maxi och ville man skulle köpa mobiltelefoner eller teckna abonemang. Numera har dom en liten butik inne på Ica Maxi hos oss. Jag vet ju, jag vet ju att jag ska vända på huvudet när jag går förbi. Men av nån anledning så gick jag in dit och frågade om hur abonemanget 3 fungerar. 
Jag fick reda på att jag skulle behöva betala en mindre månandsavgift än den jag gjorde med telia. Min ena son har 3 och det fungerar utmärkt. Han är jättenöjd. Så jag slog till. Killen tog fram en liten liten surfplatta som såg behändig ut. 
"Här har vi ett erbjudande" sa han och jag gick ju på det. Plattan gratis och jag band mig på abonnemanget i 24 månader. 199 kr i månaden låter ju inte så farligt. Jag har en iPhone, men den måste jag använda wifi till. Men den här nya Lenovon har eget abonnemang. 
Jag lovar, dom här killarna kan prata. Och när man som jag är trött av fibro, borelia, hjärtproblem och en massa andra fysiska problem så går det lite för snabbt ibland och jag åkte på allt. Det här hände i juni och nu är det 7 aug. Mycket vatten har runnit under bron. Jag har haft konstant ont i magen flera veckor. Legat vaken på nätterna och grubblat. 
Nu står jag här. Har lyckats reda ut en del, men jag är bunden till 199 kr i månaden på ett abonemang jag inte KAN använda. Jag har ingen täckning här, men måste enligt Mobilizera i Köping betala 199 kr multiplizerat med 24 = 4776 kr. Själva den lilla plattan är tack och lov inte bunden till abonemanget som för övrigt är Hallå som inte har täckning här what so ever. Så på plattan kan jag stoppa i ett abonemang från telia, som jag har ett liggande faktiskt. Det abonemanget är en del av vattnet som runnit under bron. Så dum, så dj-la dum jag är. Jag som skrutit för mig själv, att mig går det inte att lura minsann. Jag är så förbannad på mig själv.
Jag kommer iallafall ringa eller på nåt sätt höra av mig till Hallå på måndag. Funkar inte det kommer jag att kontakta plus eller nåt för på nåt sätt måste jag kunna bli löst från det är. Går inte det, så kommer jag att skrapa ihop pengarna och betala hela summan och hoppas jag har lärt mig en djävligt dyr läxa.
En annan sak. Den stackars lilla plattan ligger nu på Mobilizera i Köping för vidare transport till fabrik, den är nämligen felande. Det finns inget ljud på den. GAAAAAAAAAAAAAAAAAAA