Idag börjar det

Jag ska va på hälsocenter kl 2 idag för att lära mig leva ett hälsosammare liv. Det ska bli spännande. Jag hoppas verkligen det fungerar. 
Jag har en bok som heter 101 smoothies. Ha ha, jag har en helt felaktig syn på smoothies. Jag köpte ingredienser utan att egentligen läsa igenom recepten. Idag tänkte jag göra en smoothie. Det var bara det att jag behövde en juicepress och det har jag ingen. Jag trodde det räckte med en blender som jag har till hushållsmaskinen. Det blev en enda sörja av alltihop. Jag antar att det finns recept man kan använda till en blender också, men just dom jag sett ut behövde en juicepress. 
Bara detta får mig att bli extra säker på att jag behöver ett hälsosammare tänk. 
Jag är ju dessutom en person som är barnsligt förtjust i rött kött. Har väldigt svårt för kycklingkött. Likaså fläskkött har jag rätt svårt för. Korv som jag älskade förr gillar jag knappt alls. Jag gör inte så mycket av köttfärs längre heller. Fisk gillar jag i alla former. Och grönsaker har mer och mer börjat komma in i mitt kök.
 
Jag trodde aldrig att jag skulle bli kapabel att gå riktiga promenader igen. Men det fungerar. Vi går varje kväll förutom lördag och söndag. Första veckan var det verkligen kämpigt. Det kändes som ryggen och ryggslutet skulle gå i två bitar och benen vägde 2 ton kändes det som. Stundtals fick jag hänga på makens arm och han fick nästan dra mig fram. Jag hade också med en sån där liten trekantig pall som man fäller ihop där jag kunde sitta och vila. För att inte tala om dan efter då jag knappt kunde ta mig fram här i huset. Men nu, andra veckan kunde jag gå snabbt, behövde inte hänga på maken och vila bara två gånger, men jag är säker på att jag hade klarat mig utan dom två gångerna också. 
Nu på söndag ska vi gå "Bissens brainwalk" som är på 5 km. Nummerlappen kostar 50 kr som går oavkortat till hjärnforskning. 
Mitt mål är att jag ska orka med att vara mer delaktig i trädgården i sommar.
 

Kommentarer:

1 Karin:

Hur var det på hälocentret? Berätta gärna!
Går du med stavar? Eftersom du har mannen med på promenad, kan han kanske bära stavarna om du inte orkar hela vägen. Så gör jag ibland...har mannen med som bärare!!
Kramar Karin

2 Korpunge:

Nämen.. nu får du ta bort inlägget jag skrev innan.. var nog så inriktad på dig att jag skrev ditt namn där *skrattar*
Hur som helst.. tittade in för att se om du skrivit nåt om hälsocentret :)
Kramis

Kommentera här: