Idag är idag

och jag tänker börja ett nytt liv. Oj, vilken klycha, men så är det. Ska till hälsocenter och prata om ett bättre sätt att äta, för nu börjar vågen gneka. Jag fattar inte vad som hänt. Jag mår inte bra, är inte van. Jag har aldrig i hela mitt liv behövt banta, tvärtom. Min ämnesomsättning har fått sig en törn. För 6-7 år sen vägde jag ca 50 kg, nu väger jag över 70 kg. 
Förr kunde jag äta precis vad som helst och det syntes inte på vågen, nu behöver jag bara titta på mat så går jag upp i vikt. 
Jag slutade röka för 2 år sen, efter att ha rökt i 50 år. Nu tar jag nåt att äta istället för en sigarett. Förr tog jag en sigg när jag kände mig sugen på nåt. Jag måste komma på nåt annat att stilla suget med. 
Vissa säger att man trösteäter, att man behöver fylla ett hål, kanske av sorg eller liknande. 
Det är en lätt utväg att skylla på.
När jag var yngre promenerade jag mycket. Jag kunde gå hur långt som helst. Jag var i mina egna tankar och bara gick och gick. Numera tycker jag det är tråkigt att gå ensam. Tur är väl att maken har börjat promenera han också, så då har jag iallafall sällskap, men så gäller det att gå igång kroppen. Och det är inte det lättaste.
Fibro, borelia, artros, haft hjärtinfarkt och väger ca 70 kg. 
Jag tänker inte ge mig för då dör jag.
Ett tv-program som inspirerar mig oerhört är Extreme makeover weightloss. Orkar dom som väger nästan 200 kg att träna bort kilona på ett år, så orkar fan jag också. Och ikväll börjar Biggest looser, det kommer jag också titta på. Det värsta är att jag gråter så på såna program, men det ska visst va nåt symtom på borelia. Att gråta i tid och otid. 
Här är en liten bild iallafall på våren.
 
En till
 
 

Kommentarer:

1 Korpunge:

Ja du jag har börjat få samma problem och jag vet inte heller vad som händer i kroppen men nog känns det läskigt att gå upp utan att veta varför, speciellt när jag också varit som du, en liten benget som brukar säga här i Jämtland :)
Får du nåt tips om hur gå till väga så hojta till
Kramen

Ps. jättefina foton

Kommentera här: