Hälsocenter

Ska börja med att berätta om en av mina medeciner. Alla medeciner är minsann inte så himla bra. Jag fick ju en massa tabletter efter hjärtinfarkten och en av dom var för kolesterolet. Efter att ha tagit den flera veckor så märkte jag att jag inte mådde bra på den. Eller ja, jag märkte att det var nån tablett jag inte mådde bra av så jag tog hela lådan och gick in till datorn och slog upp fass och läste på biverkningar, så på det sättet kom jag på att det var den för kolesterolet. Jag pratade med sköterskan och vi kom överens om att jag skulle låta bli den några veckor och se om det blev bättre, vilket det ju blev. Men, när jag var på läkarkoll så såg han att mitt kolesterol var för högt, så jag fick en annan sorts tablett. En liten pyttetablett. Så jag började med den men efter några veckor märkte jag att jag fick samma biverkningar och mycket riktigt, när jag kollade dom så stämde det. Pratade med min sköterska igen och fick samma råd. Men hon tyckte jag skulle börja med den i god tid innan jag skulle på läkarkoll, vilket jag ska den 20/4. 
Jag kände en enorm förbättring. Det är lite svårt att veta då jag har fibro också och veta vilket som är vilket. Men jag märkte när vi promenerade på kvällarna att jag kunde gå längre och längre utan att "handbromsen" la i. Jisse va skönt det va. Jag kände att det fanns hopp om min kropp också. Men så började jag med dom här smådjävlarna igen i förrgår och idag kan jag knappt gå härinne. Igårkväll när vi skulle promenera så orkade jag bara lite över en km och jag fick hålla i mig i maken. 
Så nu har jag plockat bort de små från dosetten och jag tänker f-n inte ta dom igen. Jag får prata med sköterskan och läkaren att måste få komma till en dietist som lär mig hur jag underviker det "onda" kolesterolet som finns i maten. 
 
Och så hälsocenter. Jag tror det blir bra. Jag tror jag kommer att lära mig tänka annorlunda när det gäller mat och hälsa. Tyvärr finns det inte på så många ställen i Sverige än, men jag hoppas det sprider sig för det är en jättebra grej. Igår började jag med mindfulness där också. 
 
Och så en bild
 

Kommentarer:

1 Korpunge:

Men fy så ruskigt! Ja tänk vad tabletter kan ställa till det! Måtte du nu få hjälp nästa gång du går till doktorn!
Kramis och va rädd om dig

Kommentera här: