Äta rätt

Jag har börjat lite smått att äta rätt ibland, men så kommer det tillfällen då sötsuget smäller till och jag bara inte kan låta bli att stoppa i mig godis efter godis. Fast idag har jag varit duktig.
Åt en tallrik musli imorse och en knäckemacka. Till lunch gjorde jag en 5:2 omelett och en halv avocado och en knäckemacka. Som mellanmål tog jag en mugg te med honung och två sockerfria kex med lätta på.
 
Omelette var förvånadsvärt god. Jag stekte lite hackad lök och bacon, blandade ihop 2 ägg med ca 2 msk lättmjölk, kryddade med salt och vitpeppar och hälde över i stekpannan. Sist strödde jag över en god riven ost och lät allt stelna på medelvärme. Jag plutrade över lite ketchup med kom på sen att den är ju inte sockerfri, så den får vara hädanefter när jag ska äta nyttigt. Egentligen skulle det var skivad tomat över, men det hade jag ingen.
Jag tog ett foto på hälsocentret för att visa maken. Han är mer än lovligt förtjust i ostbågar. 
Det är många steg det.
 
Mina ben har protesterat idag. Det känns väldigt olustigt att gå ut och gå idag. Ett sånt otroligt motstånd och jag har ingen aning om ifall jag kommer att överbrygga det. Vi får se när den tiden kommer.
Det gick sådär igår. Vi gick nästan 2 km men det kändes och höften skrek. Fast jag vilade bara två gånger, men fick hålla i mig i maken ganska mycket. Och så är vädret inte gångbart. Det är ju inte oväder, men solen skiner inte och det är lite kyligt. 
 
 
 

Kommentarer:

1 Korpunge:

Ja herregu för detta sötsug! Sitter just nu och håller mig från att sticka iväg till affären igen för att köpa nåt gott. Otäckt! Här har jag börjat med yougurt naturell och skivar ner frukt som jag tycker är gott.. kryddar med lite kanel och ingefära och ett kokt ägg till det.. mätt håller jag mig länge på det i alla fall. Få se hur det går, utmaningen blir gottat. Hoppas det grejar till sig i höften så du blir bättre i den
Kramen

Kommentera här: