Soppa

Jag måste del med mig av soppan jag åt idag. Jag har länge varit sugen på att göra Purjo och potatissoppa, men det har aldrig blivit av. Idag blev det av och det smakade mumsigt. Här är receptet för 4 personer. Jag gjorde mindre för jag är bara en som äter hemma på dagarna.
 
Purjo och potatissoppa
4-5 potatisar, (ca 300 g)
1 gul lök
2 purjolökar
ca2 msk smör
1 liter vatten + 2 hönsbuljongtärningar
2-3 msk grädde eller creme fraiche
(salt och vitpeppar)
 
Skala och skiva potatis och lök. Snitta, skölj och skär purjon i tumma skivor.
Fräs det skurna i fettet i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt vatten och smulde buljongtärningar. Koka under lock tills potatisen är helt sönerkokt, 15-20 min. 
Mosa potatis och lök med potatisstöt eller vispa soppan slät med gles stålvisp. Jag mosade med stöt.
Smaka av med lite grädde eller creme fraiche, ev också med salt och peppar.
 
Egentligen ska det va bild också, men det struntar jag i. Ni kan nog tänka er hur delikat den ser ut. 
Men en annan bild kan jag lägga ut.
 
Mycket mörk himmel framför och sol bakom oss. Det blev ett vackert skimmer.
 

Fibroskov

Usch, nu är jag i ett riktigt fibroskov. Orkar just ingenting och har ont, ont, ont. Har redan sovit två gånger idag och klockan är bara kvart över ett. 
Jag tänkte börja träna och ha en pt, men nu är bara tanken skrattretande. Jag var fast besluten om att jag skulle övervinna fibrodjävulen och få tillbaka min energi, bara jag tränar ordentligt. Idag känner jag mig som att jag skulle kunna rasa ihop i en hög på golvet och bara upplösas i atomer.
 

Äta rätt

Jag har börjat lite smått att äta rätt ibland, men så kommer det tillfällen då sötsuget smäller till och jag bara inte kan låta bli att stoppa i mig godis efter godis. Fast idag har jag varit duktig.
Åt en tallrik musli imorse och en knäckemacka. Till lunch gjorde jag en 5:2 omelett och en halv avocado och en knäckemacka. Som mellanmål tog jag en mugg te med honung och två sockerfria kex med lätta på.
 
Omelette var förvånadsvärt god. Jag stekte lite hackad lök och bacon, blandade ihop 2 ägg med ca 2 msk lättmjölk, kryddade med salt och vitpeppar och hälde över i stekpannan. Sist strödde jag över en god riven ost och lät allt stelna på medelvärme. Jag plutrade över lite ketchup med kom på sen att den är ju inte sockerfri, så den får vara hädanefter när jag ska äta nyttigt. Egentligen skulle det var skivad tomat över, men det hade jag ingen.
Jag tog ett foto på hälsocentret för att visa maken. Han är mer än lovligt förtjust i ostbågar. 
Det är många steg det.
 
Mina ben har protesterat idag. Det känns väldigt olustigt att gå ut och gå idag. Ett sånt otroligt motstånd och jag har ingen aning om ifall jag kommer att överbrygga det. Vi får se när den tiden kommer.
Det gick sådär igår. Vi gick nästan 2 km men det kändes och höften skrek. Fast jag vilade bara två gånger, men fick hålla i mig i maken ganska mycket. Och så är vädret inte gångbart. Det är ju inte oväder, men solen skiner inte och det är lite kyligt.